Alex + Chloe

image140


Ute efter ett nytt smycke till hösten?

Har sett att det börjat snackats en del om Alex + Chloe på nätet.
Det är ett relativt nytt (???) märke som gör udda poppiga smycken.

Mest kända är de kanske för sina "Chanel" smycken som anspelar på Coco Chanels död.

image141    image142



image143    image144    image145

Dess och många fler finns att köpa på
http://www.alexandchloe.com/online_shop/

Priserna varierar mellan ca 50 USD och 450 USD(guld) . De jag visade på bilderna kostar ca 60-80 USD.

Dagens...

...outfit.

Tyvärr blev kvalitén inte den bästa. Tjejen har nån konstig inställning på sin kamera och oteknisk som jag är vet jag inte hur man ändrar.

image139

Kavaj/jacka - Hope
T-shirt - HM
Smokingbyxa/träningsbyxa - Hope
Skor - Fred Perry

Kavajen köptes in helgen på 60 % rea för 1200 kr hos Stil i jönköping.
Den är schysst på så sätt att den kan användas både som kavaj och jacka. Den går exempelvis att knäppa hela vägen upp i halsen. Sen är den gjord av en blandning av ull och stålull vilket gör att den efter viss användning kommer få lite skön tillstukad look.
Byxorna, även de från Hope köpte jag förra året och det är mina absoluta favoritbyxor. Hope gjorde en blandning mellan en klassisk smokingbyxa med revärer, knäppning etc samt en vanlig träningsbyxa med dragkedjor längs benen. Tyvärr syns inte detaljarbete så som sydda pressveck etc på bilden.
Det jag gillar med dem är just att de är dressade utan att alls kännas dressade när man har dem på sig. Funkar lika bra till skjorta och fluga som till en slapp t-shirt.
Hope är ett märke som fortsätter imponera på mig. Jag äger bara dessa två plagg från dem men de är båda fantastiska med riktigt fina detaljer. Deras höstkollektionen ser till och med ännu bättre ut än tidigare.

Har även gjort en del höstshopping men minneskortet på kameran e fullt (och jag vågar ej radera nåt haha) så det kommer fler bilder i veckan.

Cavalli för HM

Jag var oerhört skeptisk när jag först fick höra att Cavalli var nästa samarbetspartner i HM´s återkommande limiterade höstkollektion där man samarbetar med en designer. Cavalli gör fantastiska klänningar till tjejerna, men hans djurmönster passar sig liksom inte riktigt lika bra för oss killar. Trist tyckte jag också eftersom HM rent allmänt är på en annan planet tjejmässigt än vad vi killar erbjuds i det ordinarie sortimentet. Därför är det ju kul om vi också får nåt ut av sådana här samarbeten.

Nu har Cafe.se (
http://www.cafe.se/?id=775&cid=3188) publicerat de första (???) bilderna ur kollektionen och jag måste säga att jag är imponerad av de få bilderna som visats so far...
Inte alla vad jag förväntat mig. Inga zebraliknande supertajta tröjor alls. Snarare dressat och propert.
Döm själva:

image137


image138

Nya uppdateringar

Har uppdaterat min guide till nätets bästa shopping.

Guiden hittar du på NÄTSHOPPINGGUIDEN under kategorier som du finner till höger, lite längre ned på denna blogg.

Art by

HM har ännu en gång släppt en limiterad kollektion i samarbete med någon (designer, artist, etc).
Den här gången har man samarbetat med tre stycken up and coming svenska illustratörer.
Kollektionen går under namnet Art By och finns i butik nu.
Två stycken kvinnor som jag inte tänker lägga nån vikt vid och en man vid namn Fredrik Tjernström
www.fredriktjernstrom.com vars design riktar sig till oss män.
Tre stycken motiv har han gjort, som tryckts upp på långa t-shirts i enlighet med höstens mode.
Själv införskaffade jag mig idag en vit t-shirt med trycket till höger för det facila priset 149:-

image136

Gucci & Chanel stämmer 15 åring från Göteborg

I dagens E24 finns en notis om en 15 årig pojke från Göteborg som nu stäms av Gucci & Chanel för varumärkesintrång.
Tydligen hade grabben stått som mottagare för tre paket med piratkopierade solglasögon som skickats från Kina. Tullen har beslagtagit paketet.

Länk till notisen:
http://www.e24.se/dynamiskt/konsumentvaror/did_16549275.asp

Jag blir uppriktigt sagt förbannad när jag hör sånt här.
Varken Gucci eller Chanel gör särskillt mycket (ingenting!) i övrigt för att hindra spridning av deras produkter. Ett löjligt referensnummer följer med varje produkt som ändå inte går att lita på, och kopieras flitigt.
Ville man försäkra sig om att stoppa spridningen av piratkopior skulle man givetvis sätta in hologram och dylikt som är betydligt svårare att kopiera.
Ebay är ett annat exempel. Det säljs kopiösa mängder fakeprodukter av dessa två märkena. Det är uppenbart att de inte ödslat någon energi på att försöka stoppa den handeln.
Eller varför inte ta tradera. Jag har vid ett antal tillfällen stött på en kille som säljer fakegrejer. Ofta i ganska omfattande mängder, Gucci, Chanel, Dior, Dsquared etc. Jag har vid ett flertal tillfällen anmält personen i fråga till tradera. Har aldrig fått svar och inte heller har han tvingats sluta.

Eller ta stockholm. Ca 500 meter från Birger Jarlsgatan (där bl a Gucci huserar) kan du köpa guccikopior. Inte är det väl så att Gucci är helt omedvetna om detta? Nej man skiter helt enkelt i det.

Därför att även kopior till viss del gynnar försäljning av deras originalprodukter. Ju fler som går runt med en gucciväska på armen (fake eller äkta) ju mer hypat blir märket.

Nej istället riktar man sina anspråk mot en 15 åring som står som mottagare till några paket från Kina.

Skamlöst tycker jag!

Nyckelring...

...är något jag har stor användning för. Brukar ofta slarva bort mina nycklar. En nyckelring kanske inte direkt gör så stor skillnad ändå, mer än att jag förhoppningsvis blir lite räddare om nycklarna haha.
Tyckte denna var lite småkul från Commes des Garcons speciellt för Dover Street Market. Jag har lite förkärlek till sådana här töntiga grejer.
Finns att köpa hos
www.doverstreetmarket.com för dryga hundralappen.

image135

www.acnejeans.com

Acne är det svenska märket som kanske varit mest tillgängligt på internet. Nu har man dock utvecklat sin hemsida ytterligare lagom till höstkollektionens släpp.
Den har blivit riktigt snygg måste jag säga och dessutom lättnavigerad. Förutom själva shoppen kan man titta på kollektionen där varenda artikel står utskriven. Klickar man på artikeln så får man också se om den finns att köpa i webshoppen.
Höstkollektionen då?
Nja, hittade inte jättemycket i shoppen.
Den här jackan var dock riktigt tuff.
2000 kr kostar den. Tyvärr var den slutsåld men den kanske kan hittas i butik.
Själv har jag dock redan inhandlat 3 jackor till hösten så nu får det vara nog

image134

Cuban heels

Dessa bootsen, även kallade Cuban heels från Dior Homme är sjukt fräcka tycker jag. Klacken är förvisso jättehög (6,5 cm) men det är ju också den som gör hela skon så schysst. Cuban heels finns även i lack, bruna, guld och silver. Det här paret är sprillans nya, och jag har blivit erbjuden dem...men jag får se om jag kan samla tillräckligt med ekonomiska krafter för 550 USD är det billigaste jag hittat ett par nya för. Det motsvarar ungefär 3700 kr.

image133

HM Skinnjacka

Idag dök det upp ett paket på posten innehållandes min nya skinnjacka från HM.

Är mycket nöjd med jackan, den gör sig inte riktigt rättvisa på bild tyvärr. Fick göra bilden ljusare så man överhuvudtaget kan se några detaljer. Den har i alla fall racingkrage, mudd nertill, fyra fickor med lock på framsidan, axelklaffar samt knäppning vid ärmslutet. Den är ganska tung vilket jag gillar med skinnjackor, och sen är den lite tjockare än vad jag hade förväntat mig, vilket är bra då den går att ha långt in på hösten/vintern.
Givetvis passar den bäst att bäras med ett par svarta jeans och en vit skjorta till, men de ligger i tvätten förtillfället.

Den kostade 1295:- (finns bl a på
www.hm.se )

image132

Semesterinköp

Några grejer, ja ganska mycket trots allt blev det på årets semester.

   Jacka Dior Homme, 50 % hos ABCD i Göteborg 3900 kr
  Jacka Prada, Prada i Sydney 6400 kr
  Skjorta Burberry Prorsum, 50 % Burberry i Sydney 2800 kr
  Skjorta Gucci, köpt av en kille via msn för 400 kr
  Piké Ralph Lauren Wimbledon Collection, DFS Galleria Surfers Paradise 600 kr
  T-shirt Prada, Harrods London 40 % 700 kr
  T-shirt Prada, Harrods London 40 % 750 kr
  Chinos Filippa K, Filippa K i Göteborg 1000 kr
  Slimmade shorts Zara, Zara London 450 kr