Australien

Ja, det ar uppenbart att jag inte uppdaterat bloggen pa ett tag, och det beror inte pa att jag slutat utan snarare pa att jag just nu befinner mig pa semester i Australien.
Forst Perth tva veckor, sen vart det Sydney nagra dagar och nu ar jag i Surfers Paradise - Gold Coast, soder om Brisbane. I morgon aker jag till Melbourne for lite skidakning en vecka, sen hemat igen.

Lite shopping har det blivit.
En jacka fran Prada och en skjorta fran Burberry Prorsum. Bilder kommer nar jag ar hemma igen.

Ha det bra!

Samsung K3

På söndag åker jag ner till Perth i Australien för att hälsa på Pappa och mina två halvbröder som är bosatta där. Det skall bli riktigt roligt, även om de har vinter där nere nu och vädret kanske inte är så varmt som det brukar vara de gångerna jag åkt tidigare.
Ett problem som uppstod var att jag inte haft någon mp3 spelare under ett tag nu. Tidigare hade jag en Ipod Mini 4GB. Och när skattepengarna nu trillade in så var det ju ett utmärkt tillfälle att införskaffa en ny spelare inför resan. Det är ju inte så kul att sitta på ett plan i 24 tim utan egen musik.
Gick först till El Giganten men deras utbud var bedrövligt, så jag gick vidare till SIBA där utbudet var om möjligt ännu sämre. Bäst utbud hade faktiskt OnOff. Jag var ute efter en spelare med 1 eller 2 GB utrymme. Valet stod till slut mellan denna från Samsung och en Ipod. Efter visst övervägande valde jag denna från Samsung på 2 GB med touchscreen och 25-30 tim speltid.
Tycker personligen att den är riktigt riktigt snygg!

image107




Ha-begär från HM

Jag måste erkänna. Jag var tidigare mycket skeptiskt till HM. Men i takt med att ekonomin blev sämre i och med att jag började studera så har jag blivit så illa tvungen att se över kostnader som exempelvis klädinköp. Där kommer HM in i bilden. Tidigare ägde jag knappt ett plagg. Numera har jag bara i år gjort en hel del inköp som borde generera lite bonus till och med.

Hursomhelst, det verkar som om metallic trenden fortsätter även i höst och HM är inte sena (inte allt för sena i alla fall) att haka på den här trenden.

Denna hoodtröja/jacka skapar riktigt ha-begär!
Håll utkik efter den till hösten!

image106

Skatteåterbäring

Visst det känns ju lite surt att man lånar ut pengar till staten räntefritt. Egentligen är det en rätt dålig affär för många av oss skattebetalare, men visst är det skönt när återbäringen trillar in =)

Och appropå det så har jag gjort ett par nya inköp.

Först och främst köpte jag anoraken från GAP som jag publicerade i inlägget under här. Jag hade tur och hittade den på ebay, enda exemplaret, och dessutom i min storlek. Fick ge 377 kr inkl. frakt.

Mitt andra köp blev en safariskjorta från Gucci, som jag köpt av en privatperson över msn.

image105

Den skall visserligen vara aningen nött vid kragen men det gör mig inget. Ger den vintagekänsla jag är ute efter. Och för 400 kr är det svårt att säga nej =)

Anorak

Det kan väl knappast undgå någon att anoraken fått en revival denna vår. Både Filippa K och Acne har gjort ett par riktigt schyssta modeller. Nackdelen är att de tar rätt bra betalt för dessa tunna sommar/vårjackor. Acnes går på ca 2500 kr och Filippa K´s på 2800 kr.

Men lyckligtvis finns det faktiskt snygga alternativ till dessa. GAP har gjort en anorak som i mångt och mycket liknar Acnes Grey Misty till utseendet. Dessutom kan den vikas ihop till en liten säck att ha med sig på resan. Priset? 40 USD vilket motsvarar ca 280 kr. Problemet är dock att GAP inte säljs i Sverige. Men har du tur går den att hitta på ebay.

Acnes Grey Misty                                                                   

image102

Gaps variant

image104