Black Market onlineshop!

      Äntligen har Black Market öppnat onlineshop!

Utbudet är som förväntat inte så stort till en början, men det blir förhoppningsvis bättre!

För det första är man ensamma om att tillhandahålla Damir Doma i Sverige.

För det andra säljer man min favoritdoft Comme des Garçons Incense Zagorsk



Ha-begär...

...är vad dessa kängor från Rick Owens skapar hos mig.

Finns att köpa hos JUS i Stockholm.
5999 kr får man pynta


Favoritjeansen

Mina absoluta favoritjeans de senaste åren måste vara de här made in japan rådenim jeansen från Dior Homme.

Efter ett par års slit och tvättar


Lite nya grejer

Även köpt ett par saker från Sufu!

www.superfuture.com




Hoodie från Viridi-Anne








Drkshdw

Koreanska inköp

Tyckte inte jag handlade överdrivet mycket i Korea, men en del grejer blev det ju trots allt ändå.



Rick Owens kopior, Red Cabinet





Gröna John Varvatos, Converse





Lååååång halsduk, General Idea





Oversize mössa, Red Cabinet





Neckwarmer, A-land





Väska från Red Cabinet





Rick Owens, Boon The Shop





Viridi-Anne, Boon The Shop






Drkshdw, Mue





Ann Demeulemeester Kopia, Red Cabinet





Jacka, Uniqlo

Resurrection

Är hemkommen från utlandsterminen i Seoul, Korea. Åkte den 19 augusti förra året och kom hem den 17 januari i år.

Seoul är en spännande stad för en modeintresserad. Influenserna av japanskt streetwear mode är många. Dock brukar koreanerna generellt sett tona ner sin klädsel något. De är inte lika utflippade så att säga.

En typisk koreansk kille klär sig i sneakers, chinos eller tajta jeans, vit skjorta, slips och cardigan...allt rätt tajt. Till det bär han alltid en "manbag".

Tjejerna klär sig förvånansvärt bra. Ofta ganska feminint. Höga klackar är ett måste för en koreanska. Till det ofta leggings, kort kjol/klänning.

Som modestad står sig Seoul rätt bra. Det är indelat i lite olika segment skulle man kunna säga. Där finns "fina gatan" med Prada, Louis Vuitton, Chanel, Cartier, Gucci, Burberry, Fendi, Armani, Hermés etc etc etc. Sen har du ett antal stora lyxvaruhus där nämnda märken plus många fler är representerade. Sen finns där de superdyra multishop avantgarde butikerna (Boon The Shop, Mue, Koon, Null etc) som ofta är ett mecka för den som gillar Rick Owens, Demeulemeester, Julius, Viridi-Anne, Undercover, Number (N)ine, Carpe Diem, Carol Christian Poell, Damir Doma, Diet Butcher etc etc etc

Sen finns där andra superhippa multishop/café/hårsalong etc där du först kan shoppa Ute Ploier, Robert Geller, Acne, Raf Simons etc etc...för att sen ta en fika samtidigt som du lånar en av de 100 feta modebiblarna som cafét tillhandahåller.

Sen finns också huset som Ann Demeulemeester-butiken tillsammans med en restaurang och en multishop huserar i. Det är en historia i sig.

Garossagill är ett hippt kvarter där många mindre butiker med spännande utbud trängs. Hos Hiroshi kan man shoppa Cheap Monday till sanslösa överpriser =)

I garossagill ligger också butiken Red Cabinet. Den butiken ägs av några få modeintresserade "ungdomar" som utbildat sig till designers men inte fått jobb. De tillverkar för hand kopior på märken som Rick Owens, Ann Demeulemeester etc.
De har också en hemsida www.mens-on.com

Det leder oss in till nästa "segment" - piratkopieringen. I korea finns många typer av piratkopiering. Det görs skillnad på så kallade "fakes" och "copies". Fake innebär att någon tillverkat exempelvis en väska med LV monogramet på. Dessa säljs överallt....på marknader...ja till och med 10 meter utanför ett av de största varuhusen där LV bl a har en butik. Detta är helt okej och inget polisen bryr sig om.
Sen finns där då så kallade copies. Dessa är kopior som i största möjliga mån är just kopior på original. Samma typ av material används till exempelvis väskor. Oftast får man titta i en katalog och beställa vilken väska man vill ha. De görs på beställning. Tar en vecka att få väskan som oftast kostar över 3000 kr. Dess kopior är olagliga och polisen gör då och då razzior.

Det finns också ett antal andra butiker så som exempelvis A-land. Här finner man både märken som Cheap Monday, APC etc, korenska designers men även Mansons (Red Cabinet) prylar.

I Apgujeong finns ett distrikt med enbart koreanska designers. Min favorit är General Idea.

Naturligtvis finns också ett gänga västerländska butiker så som Zara, Converse, G-Star etc etc.

Inte att förglömma är även de korenska klädkedjorna där min personliga favorit är Codes Combine.

Sen finns Dongdaemun. Det är en klädmarknad. 7-8 gigantiska varuhus med 8-9 våningar per hus säljer kläder på dygnets alla tider. Oftast både original och kopior (på olika våningar såklart).
Det är från Dongdaemun som Yesstyle.com köper sina kläder och jag kan intyga att kvalitén är usel.
Allt i dongdaemun är dock varken kopior eller dyra märken. Det finns mycket kläder som är lokalt producerade...ofta med engelsk text tryckta på plaggen. Att koreanerna inte är jätteduktiga på engelska framgår av t-shirts etc med tryck som "Don't Feed The Boats" =)


Ann D butiken





Red Cabinet