Filmnyheter

I natt är det oscarsgala klockan 02:00. Den sänds på nya Kanal 9 för den intresserade. Själv är jag inte så värst intresserad av galan. Speciellt som filmåret den här gången varit bedrövligt dåligt

Men, det ser ljusare ut i år tycker jag. Ett samarbete mellan de två gigantiska filmregissörerna Rodriguez (Sin City) och Tarantino (Hänsynslösa, Pulp Fiction, Kill Bill etc) har resulterat i ett filmpaket som fått namnet Grindhouse. Paketet består av två separata filmer. Temat tycks vara en form av utforkning kring b-skräckfilmer. Informationen kring manuset är knapphändigt, men klart är att Rodriguezs film Planet Terror visas först. Den handlar om en liten polisstation i en småstad som är tvungna att ta hand om en epidemi av mordiska och infekterade människor kallade "sickos"...passande nog. Därefter kommer Tarantinos Death Proof där vi får se Kurt Rusell (ja tarantino har en förkärlek till nerdekade ex skådisar) i huvudrollen som seriemördaren Stuntman Mike. Han förföljer och har ihjäl vackra kvinnor med sin bil.


Grindhouse

Jag tror detta kan bli riktigt lovande....i alla fall i väntan på Tarantinos Inglorious Bastards som har skjutits upp till 2008.

MEN tyvärr har vi en helt inkompetent biografkedja i sverige, kallad SF (super fuck ups?)

De har fått för sig att dela detta filmpaket i tu. Därför kommer Planet Terror att gå upp i Sverige den 1 Juni och Death Proof får premiär först den 28 September. Skandal! Hela tanken med detta projekt var att återuppliva de biovisningarna som ägde rum på 70- och 80-talet där B-filmer (thriller/skräck) oftast kombinerade ett par filmer i en och samma visning.

Är detta blott ett simpelt försök ffrån SF´s sida att tjäna mer pengar på bekostnad av upplevelsen? Låter det vara osagt, men sanslöst dåligt är det. Inte nog med att filmen delas, de lägger in ett mellanrum på 4 månader mellan filmerna.

Nej jag kommer bojkotta filmerna på Bio och vänta på den amerikanska DVD releasen, eller ja....i detta fall känns det moraliskt försvarbart att tanka hem.

Men SF har inte bara lyckats förstöra denna filmupplevelse, man har haft fler järn i elden.

Den 30 mars har den tecknade filmern "Min granne Totoro" (My Neighbor Tororo) premiär. Det här vore väl egentligen inget konstigt. Om det inte vore för att filmen gjordes 1988. Själv har jag haft den på DVD i ca 15 år. Härligt SF....ni är verkligen medvetna om vilka filmer som gäller!

Hur är detta möjligt? Jo, det är så här; Japansk Animerad film (Anime) är i vissa delar av världen, omåttligt populär. USA och England är exempelvis stora konsumenter (vi bortser från Japan själva). Det har gjorts otroligt mycket bra anime genom åren som inte fått något större genomslag i Sverige, medan dessa filmer gått på Bio i USA. Men när Spirited Away (som för övrigt är en hyfsad film, men långt ifrån mästerlig) fick motta en Oscar för bästa animerade film.....ja då kunde ju inte gamla kära SF missa detta. Så, filmen köptes in och visades i Sverige. Och trots SFs tidigare skepcism mot japansk animerad film så blev denna en publiksucce (SF tjänade bra med pengar). Nu är det dock så att Studio Ghibli inte släpper allt för många filmer (det kan gå många år mellan storheterna) och SF känner suget efter mer pengar. Det är dock uteslutet att visa någon anime som inte är producerad av Studio Ghibli, eftersom man inte med säkerhet kan säga att den svenska publiken skulle tycka om en sådan film. Därför blir det till att gräva i Studio Ghiblis filmarkiv, och på så viss får vi äntligen här i Sverige se My Neighbor Totoro på bio....bara 19 år försent.

....och lite mer från Number (N)ine

....ja det börjar kanske bli lite ensidigt shoppande från min sida. Men jag kunde bara inte låta bli när dessa skor dök upp på en ebay auktion i min storlek. Skorna är från NN´s höstkolletion 2006 även kallad Noir. De är gjord av lammskinn och dessutom fodrade så de står pall för lite kyligare klimat.
Svart svart svart...ja nästa köp jag gör lovar jag att plagget inte kommer vara svart =)

NN Noir Sneakers

Converse look-alike? Ja kanske, visst påminner dessa om converse till modellen, men jag tycker ändå dessa känns något rockigare.

Till Salu! (flytt-städning av garderob)

Ja, när man skall flytta är det ett ypperligt tillfälle att se över sin garderob och plocka ut sådana saker som man faktiskt inte använd särskillt mycket. Det är vad jag har gjort. Sakerna här är i mycket gott skick och vissa plagg är bara använda en gång så som Ralph Lauren skjortan, Gant skjortan, Gant piken/t-shirt.

Har du några frågor om ett plagg så hör gärna av dig. Det kommer nog komma mer saker då jag inte är klar med garderoben ännu.



Gant Jeans inköpta hösten 2005
Blandning 50 % bomull och 50 % polyester
strl: 32x36

Pris: 400 kr



Helmut Lang Sneakers inköpta hösten 2005
Dessa är något fodrade och fungerar utmärkt även när det är kallt ute.
Riktigt sköna är de.

strl: US 10 (ca 44)

Pris: Sålda



Pepe Jeans of London stövlar inköpta hösten 2005
Använda ett fåtal gånger.
strl: 44

Pris: Sålda



Gant, skärp inköpt hösten 2005
strl: ca 95

Pris: 250 kr



Hugo Boss, Orange label. Inköpt hösten 2005, använd ett fåtal gånger. Riktigt mjuk och skön i kvaliten.

strl: M

Pris 850 kr (nypris 1700)



Tiger Zip Cardigan, inköpt hösten 2005

strl: M

Pris: Såld



Dahlin rundhalsad tröja inköpt hösten 2005
Använd 1 gång! I nyskick!

strl: M

Pris: 250 kr




Ralph Lauren custom fit button down skjorta inköpt hösten 2005
strl: 40
Använd endast 1 gång, i nyskick.

Pris: 550 kr



Gant, lilarutig skjorta inköpt hösten 2005.
Strl: L

Pris: 250 kr



Eton skjorta inköpt våren 2005
strl: 40

Pris: 200 kr



Gant pike t-shirt inköpt våren 2006.
Som en piketröja till materialet men med en rundad hals som en t-shirt.
Använd 1 gång! I nyskick!
strl: M

Pris: 200 kr



Hugo Boss T-shirt

strl: M

Pris: 150 kr


Alright, det var allt för denna gången. Jag har även en grymt snygg Boss Kavaj som jag bara haft på mig en enda gång. Skall se om jag inte kan fixa en digitalkamera imorgon och fota den.

Så hör av er, antingen här på bloggen eller till [email protected]

Savon de Marseille

Ja, egentligen var nästa inlägg tänkt att innehålla de kläder och accessoarer som jag har till salu men det har vart lite mycket just nu och ett par av plaggen väntar jag betalning för. Kommer upp imorgon eller på tisdag.
Tills dess skulle jag vilja tipsa om en riktigt väldoftande och skön tvål att ställa i badrummet.
Den heter Savon de Marseille och kommer i lite olika dofter så som lavender, apelsin etc. Personligen måste jag säga att jag föredrog apelsindoften som inte riktigt doftar apelsin kanske men den är riktigt god. Tvålen är inte direkt billig. Kostar ca 130-150 kr, men ibland kan det vara värt att få lyxa till det =)
Den säljs bl a på NK, C/o Stockholm, Raglady i Gbg. På nätet kan du hitta den för 139 kr hos
http://ugley.se .
Savon

Mer Number (N)ine!

Förra veckan beställdes en hoodtröja och nu har jag även köpt två par handskar från japanska Number (N)ine. Kunde inte bestämma mig för vilka jag ville ha så jag köpte båda. Vilka tycker du är snyggast?

165773-62

NN Handskar

NN Handskar 2



Jag och min flickvän Sarah
http://foxylady.webblogg.se/ har äntligen hittat en lägenhet. Den ligger centralt i jönköping, 50 meter från högskolan (perfekt för mig). Det är en 3:a på 93 kvadrat.
När man flyttar är det alltid en god ide att se över sin garderob. Detta håller jag på med (dock ej klar ännu) men kolla gärna förbi här i eftermiddag/kväll, för då har jag nog lagt upp lite saker som jag säljer.

Ny hoodie från japanska Number (N)ine

Har länge haft ögonen på detta avantgarde märke från landet i öst. Några köp har det dock aldrig blivit, vilket till största delen beror på svårtillgängligheten. Märket har fram till i år inte sålts i Sverige. Ja överhuvudtaget säljs det på väldigt få ställen i västvärlden. De har butik i New York och Paris. Sen går det att få tag på i viss utvalda butiker i ex. london. På nätet är det enbart www.brownsfashion.com som säljer Number (N)ine och de tar dessutom rejält betalt för det också. Kvar finns då auktionssidorna Ebay och japanska Yahoo. Eftersom märket säljs på så få ställen i väst är således också annonserna på ebay få. Därav fick jag vända mig till den japanska filialen av Yahoo Auctions. Detta är dock en process i sig. Japanerna skickar nämligen inte utanför japan. Därför måste man anlita en så kallad "bid service". Detta fungerar på så vis att man betalar pengar till bid servicen som sedan bjuder på objektet och skickar det vidare till Sverige. Dock tas en kommission ut på 10-15 %.

Nu tog jag i alla fall tag i det hela och använde en sån här bidservice för att kamma hem denna svarta hoodtröjan från Number (N)ine. Har inte fått hem den ännu så vi får väl se om den passar.
Den är från 2006 års höstkollektion. Förresten, varför är allt jag handlar i vår, svart? Hmmm.....dags för ett par vita sneakers kanske!? Spanar på ett par från Umbro by Kim Jones.

NN

Sy in dina gamla tråkiga jeans!

De flesta har säkert ett par gamla trista jeans i sin garderob som kändes jättespännande för ett par år sen men som inte använts på ett bra tag. Så även jag. Jag valde att gå med mina till en skräddare och sy in dem med 4 cm. Det kostade 250 kr och tog bara några dagar. Ett ganska enkelt ingrepp. Resultat ser ni nedan, tyvärr ser det lite roligt ut för jag var tvungen att ta bilden själv så proportionerna kan te sig lite konstiga.

insydda

Skandinavisk Avant garde!

Ett av de mest spännande skandinaviska märkena kommer från vårat grannland i väst, nämligen Danmark. Det heter Annhagen och skulle väl bäst kunna beskrivas som skandinavisk avant garde.
Annhagen är på gott och ont inte helt enkelt att få tag på för oss svenskar. Det säljs visserligen i ett par butiker i Köpenhamn, men tills nyligen fanns det ingen svensk återförsäljare. Det ändrades dock i höstas då butiken JUS plockade in delar av höstkollektionen. Den har sålt bra och JUS tillhandahåller även årets vårkollektion. Detta är det första märket JUShaft ensamrätt på i Sverige, det andra är Number (N)ine som jag skrivit om tidigare i bloggen. Det innebär alltså att lilla butiken JUS i stockholm är exklusiva i Sverige på två väldigt intressanta märken. Starkt jobbat!

Nedan är några av mina favoriter ur vårkollektionen. Hela kollektionen hittar du på
www.annhagen.com

Ah 1

Ah 2

Ah 3

Ah 4

Prisvärd Espressomaskin

Nespresso Essenza C100


Vill tipsa om en riktigt bra och prisvärd espressomaskin. Den heter Nespresso Essenza C100 från Nespresso. Problemet för många (speciellt för oss som studerar och bor på en liten yta) är väl förutom de ekonomiska hindren till att skaffa en espressomaskin, nämligen just utrymme. En helautomatisk espressomaskin kostar oftast över 10 000 kr och pga sin storlek kräver den också ett ordentligt kök med utrymme. Tur är väl då att företaget Nespresso har ett par mindre, billigare men ändå riktigt bra maskiner i sitt sortiment. Jag valde denna främst därför att jag testat kaffet från denna maskin samt att det är en av de minsta och billigaste modellerna.
Nespressos system är väldigt smart utvecklat. Istället för att köpa kaffebönor och hålla koll på blandningen så har man tagit fram små kapslar som rymmer kaffe. Man stoppar helt enkelt i en kapsel i maskinen och trycker på en knapp. Ut kommer en espresso som trots min första skepsis var riktigt riktigt bra. Trots sin storlek har maskinen ett tryck på 19 bar (de flesta, även helautomatiska maskiner har 15bars tryck).
Just enkelheten, storleken och priset är det som är tilltalande med denna maskin. Men det hade givetvis vart förgäves om inte espresson blev bra. Nackdelen med just denna modellen är att den inte kan skumma mjölk. Det begränsar naturligtvis användningsområdet för den som hellre vill dricka Macchiato, Capuccino eller Latte. Men som tur är finns ett tillbehör (köpes separat) som heter Aeroccino. Här häller du bara i mjölken och trycker på en knapp så är mjölken skummad och klar på 50 sek, och du har din Latte.
Ett annat plus är att när du köper en maskin blir du automatiskt medlem i Nespressos klubb. Skulle din maskin gå sönder behöver du inte skicka iväg den. Du ringer helt enkelt till Nespresso så kommer de och hämtar din maskin och lämnar den när den är klar.

Nespresso Essenza C100 kan du köpa antingen via Nespressos webshop på
www.nespresso.com eller så kan du besöka deras egna butik på Biblioteksgatan i Stockholm. Eller på närmaste DUKA. Ja Nespresso säljs lite här och där faktiskt. I höstas hittade jag en klädaffär som sålde dem. På hemsidan kan du kolla upp var närmaste butik ligger som säljer Nespresso. 

Just den här modellen kostar 1999:-
Jag vet att de körde en drive för ett tag sen där man fick 400 kr rabatt vid köp av en ny maskin.

Wedins Weekendbag

Idag hittade jag äntligen en väska. Det blev dock inte någon utav de som jag tidigare funderat på. Istället hittade jag denna weekendbag på Wedins för 249:-
Känns som ett kap.
Tyvärr fanns den inte i brunt som jag egentligen sökte, men den svarta var också snygg. I värsta fall får jag väl köpa en till om jag hittar i brunt. För det priset gör det ju inget.

Wedins Weekendbag

Kris Van Assche till Sverige!

Detta är det andra stora internationella toppmärke som vi snark kommer kunna köpa i butik här i Sverige. Det första har jag skrivit om tidigare (Number Nine till affären JUS i stockholm).

Den här gången är det kedjan ABCD (Stockholm, Göteborg, Malmö) som valt att ta in Kris Van Assche till våren. Känns väldigt kul tycker jag att fler märken finns tillgängliga här i Sverige även om det som oftast med ABCD kommer handla om smulorna som blir över, dvs de plagg paris, london och new york inte plockar. Kris Van Assche har tidigare jobbat som assistent åt Hedi Slimane både på YSL och Dior Homme. 2005 startade han sitt eget märke och det verkar gå bra för honom. Passformen är inte riktigt lika slimmad som Diors men jag måste säga att jag tycker kostymbyxorna ser så där härligt coolt avslappnade.

På nätet kan du köpa Kris Van Assche hos
www.luisaviaroma.com

Bilder från SS 07

Kris Van Assche (1)