Dior Homme F/W 2007 visning i Paris

Så har även Dior Homme genomfört sin visning av höstkollektionen. Det var för några timmar sen och tyvärr finns inte så många bilder att tillgå ännu men jag kommer göra en sammanfattning av visningarna i Paris, senare i veckan.

DH FW 07 (1)

DH FW 07 (2)

Nuxe räddar läpparna!

Nu när det är svinkallt ute brukar jag ofta få ganska nariga läppar som svider och är allmänt jobbiga.

Tur är väl då att jag har ett superbra läppbalsam som slår konkurrenterna med hästlängder.

Det heter Nuxe - Reve de Miel- Lip Balm.
Nuxe Reve de Miel
Finns att köpa på Kicks för 165 kr.

Ja det är lite dyrare än exempelvis Elizabeth Ardens Eight Hour Cream men fördelarna väger upp.
För det första tycker jag bättre om konsistensen som inte känns lika fet som Eight Hour Cream. Sen doftar Reve de Miel betydligt bättre än den lukt som Eight Hour Cream ger. Reve de Miel innehåller bl a honung.
Resultatet är väl likvärdigt med Eight Hour Cream, men eftersom den både känns bättre och luktar bättre tycker jag att den klart är värd de där extra kronorna.

Väskor

I vår hade jag tänkt satsa på en ny väska. Jag har redan en funktonell messenger bag i svart skinn som jag använder som skolväska. På fritiden (ja på vår och sommar) när man bara skall ta en fika på stan eller en sväng till stranden så har jag en Mulberry Anthony Bag som jag fyndade förra sommaren.

Mulberry Anthony

Anthony Bag                                                                                                                                   


Det jag är ute efter är en lite större väska där man får ner ett par dagars övernattningskläder. Som det är nu har jag en rätt stor och otymplig väska som är jobbig att släpa på när man skall åka hem till Göteborg över helgen (ja jag pluggar i Jönköping) eller ner till tjejen i blekinge.

Här är några väskor jag tycker är riktigt snygga, men kom gärna med egna tips på liknande väskor. Det är välkommet!




96 Hours TubismDH Cylinder
            
         
             96 Hours Tubism Bag                  Dior Homme Cylinder Messenger Bag

LV KeepallMouli BAG

    Louis Vuitton Keepall 45                                     Mouli Bag            


Mulberry Poynter         Zara
             
              Mulberry Poynter                                                        Zara



Får väl se vad plånboken räcker till framåt vårkanten, men dessa är nog de som ligger närmast ett köp just nu.
Kommer säkert ha en del beslutsångest så alla åsikter välkomnas.

Dior Doftljus

På grund av två tentor i veckan har inte bloggen blivit uppdaterad, men här kommer en kul grej jag hittade när jag slog ihjäl en timme framför datorn idag.

Dior Hommes chefdesigner Hedi Slimane har skapat en kollektion bestående av tre stycken doftljus.
Tanken var att dessa ljus skall fullborda Dior Hommes parfym kollektion.
De tre ljusen är;




Eau Noire:
Orientalisk lavender, vita blad av timjan, salvia, lavender olja, viol och vanilj.




30 Montaigne:
Orientaliska kryddor, kardemumma, anis, cederträ, vit amber, bi balsam, lakrits, hagtorn, vanilj från madagaskar, arabisk rökelse och dofter från skogen i Paraguay.




Bois d'Argent:
Rökt trä från Yemen, rökelse olja, iris extrakt från Toscana, somalisk myrra, indonesisk olja och honung från Alicante.

Låter ju minst sagt exotiskt.

Så är även priserna. 45 Euro för ett ljus kostar det. För den intresserade går de att köpa på franska Colettes ( www.colette.fr  )hemsida där du även kan hitta en hel del andra udda och roliga grejer (oftast dyra sådana).


J.Lindeberg

Det är i år 10 års sen J.Lindeberg såg dagens ljus. Detta firar man genom en helt ny linje (Johan by J.Lindeberg) som skall inrikta mot yngre mode med smalare silhuetter etc. Priset kommer vara något lägre än huvudlinjen och beräknas nå butikerna under sommaren. J.Lindebergs status genom åren har varit omdiskuterad och även om det såg bra ut till en början hamnade man i en rejäl svacka bara ett par år efter starten. J.Lindeberg blev synonymt med färggranna collegetröjor där märkets JL logga satt som en fet blaffa på bröstet. Föga snyggt även om dessa tröjor röjde en viss framgång, framförallt hos yngre köpare.
Redan från början hoppade golfaren Jesper Parnevik på projektet och bidrog såväl ekonomiskt som med PR. J.Lindebergs golfkollektion blev snabbt hipp. Jag vill minnas att jag gav farsan (som bor i Australien) en golftröja i julklapp och när han klev in i golfshopen på sin klubb vart de yngre golfarna mäkta imponerade.
På senare år har däremot J.Lindeberg gjort en rejäl uppryckning och lutar sig idag mer mot en stilful rock n roll image. Höstkolllektion 2006 och även vårkollektion 2007 är faktiskt riktigt bra. J.Lindeberg har också som enda svenska designer visat sina kläder på den internationella catwalken i Milano två gånger om året sedan 2004.
Årets Milano mässa var inget undantag och jag har plockat ut några personliga favoriter från J.Lindebergs A/W 07 kollektion.
Jag måste säga att jag faktiskt är riktigt imponerad. Det var längesen jag fick sånt ha-begär efter en svensk kollektion.

JL (1)

JL (2)

JL (3)

   


Burberry Prorsum visar A/W 07 i Milano

Burberry Prorsum (2)

Burberry Prorsum (3)

Burberry Prorsum (6)

   


Burberry Prorsum är Burberrys topplinje. Den som visas på catwalken inför de kommande säsonerna. Chefdesignern är Christoper Bailey.
Personligen gillar jag Burberry mer för varje säsong som går. Även denna kollektion ser mycket lovande ut. En sak som är säker efter att ha sett bilderna på kollektionen, till hösten blir det ett skärp i midjan.

Gillettes nya + Diors hudvårdserie för män

Gillette Fusion



Imorgon måndag den 15:e januari anländer Gillettes helt nya uppfinning Gillette Fusion till butikerna.

Den här gången är det inte frågan om någon smärre förbättring av Mach3 utan en helt ny rakhyvel med hela 5 blad (!!!).
Bladen sitter tätare än tidigare, behöver det nämnas att rakningen blir närmare? Huvudet är bredare vilket minskar själva trycket som i sin tur skall motverka irritation bättre.
Bladen i sig kallas för PowerGlides och är täckta med någon form av hinna som skall göra att de glider bättre. Egentligen har hyveln 6 blad om man räknar med ett extra "trimmer" blad som skall göra det lättare att raka lite svårare ställen så som under näsan m.m

Hyveln kommer i två utföranden. En batteridriven och en vanlig. Den batteridrivna kommer kosta ungefär 150 kr. Vad bladen kostar återstår att se, vilket oftast är det viktigaste rent prismässigt då en hyvel sällan behöver bytas medan blad bytes betydligt oftare.

Dior Homme Dermo System


Så är äntligen Dior Hommes första hudvårdserie släppt.
Den har utvecklats under tre år där Dior sammarbetat med Harvard Medical Schhool.

Serien innehåller sex stycken olika produkter.
Ett serum som även skall motverka ålderstecken. En ögonkräm som motverkar ringar och puffar under ögonen. En fuktåtergivande gel. En lugnande lotion som används efter rakning. En rengörande gel. En avgiftande och mattande ansiktsmask. En fuktåtergivande

Prudukterna finns tyvärr inte att köpa i Sverige ännu, men beräknas dyka upp någon gång under året så håll ögonen öppna!

Simplicite Compliquee S/S 07

För något år sedan startade Filippa K´s chefdesigner Rasmus Wingårdh sitt alldeles egna märke Simplicite Compliquee. Då fanns där bara lite olika t-shirts i kollektionen. Sedan dess har kollektionen expanderats och i år finns betydligt mer att sukta efter. Här kommer ett litet smakprov på vad som kommer dyka upp i butikerna i vår. Själv ser jag mest fram emot de vita byxorna och en vit kortärmad skjorta.

Simplicite Compliquee (1)

Simplicite Compliquee

 

Simplicite Compliquee hittar du bland annat på Weekday, Fever (gbg), och Spirit (Malmö).

Iphone

Iphone



Apple har nu äntligen presenterad den efterlängtade fusionen mellan en ipod och en mobiltelefon. Detta gjordes på MacWorld i San Francisko igår.

Iphone släpps till sommaren i USA, så räkna med att den dyker upp först till hösten här i Sverige.

Den kommer komma med två olika storlekar i minnet. En på 4 Gb och en på 8 Gb. Den mindre varianten beräknas kosta ca 3500 kr i  USA.
Skärmen är 3,5 tum stor. Den har givetvis en inbyggd kamera (2 megapixel), mp3 spelare och webbläsare

Det mest intressanta med Iphone är dock inte möjligheten att synka med Itunes och sin förmodligen grymma mp3 spelare. Nej det jag tycker verkar vara det roligaste med denna telefon är själva användningen. Det bygger på en widescreen touch skärm och det enda redskap du behöver är ett funger. Sen kan du bara trycka på någons namn i din telefonbok så ringer telefonen upp personen. Eller bläddra genom musikalbum med hjälp av pekfingret så som på bilden nedan

Iphone touch 

H & M S/S 07

Har plockat ut några favoriter ur HM´s vår och sommarkollektion. Delar av kollektioner har redan sålts på deras hemsida www.hm.se . Kläderna borde nå butikerna relativt snart skulle jag tro. Slutet av januari början av februari lär de poppa upp.

De här kläderna var de som tilltalade mig mest;

HM (1)
HM (2)
HM (3)
HM (4)

Number (N)ine till Sverige!

Enligt personalen på JUS (brunnsgatan, www.jus.se) i Stockholm kommer man i vår att som första butik i Sverige erbjuda japanska high-end fashion märket Numer (N)ine. Kläderna beräknas dyka upp någon gång i mars. Prisnivån är i samma klass som exempelvis Dior Homme, dvs snordyrt.

Smakprov ur vårkollektionen;

NN (1)NN (2)NN (3)

Helmut Lang

Helmut Lang

http://www.helmutlang.com

Märket som var ett av de ledande under 90-talet och sedan köptes upp av Prada för att mer eller mindre läggas ner verkar nu ha återuppstått. Det är dock inte fråga om någon återkomst för designern Helmut Lang. Märket såldes 2005 till ett japanskt företag. Kollektionen kommer designas av amerikanarna Nicole och Michael Colyvos.
Helmut Lang var känt för sin minimalistiska framtoning och det skall bli spännande att se vad som blir av märket nu när inte Helmut själv står vid rodret.

Lite REA och annat...

Idag hade jag siktat in mig på butiken ABCD i Göteborg som startade sin rea idag.
Jag blev rätt besviken över utbudet, men det skall tilläggas att jag missade tiden och trodde att de öppnade 10:00 som vanligt när de i själva verket öppnade redan klockan 08:00. Så en del grejer gick väl rätt fort innan jag hann dit.
ABCD är tillsammans med Victoria Arena, Peters Dandy, Noto och i viss mån också NK de butiker i Göteborg som tillhandahåller internationella toppmärken. ABCD (som också finns i Stockholm och Malmö) är dock ensamma i Göteborg med märken som Gucci och Dior Homme. Man är faktiskt den enda butiken i Sverige som har Dior Homme i sortimentet vilket egentligen är den främsta och kanske enda anledningen att besöka butiken med sin snorkiga personal.

Hursomhelst så var det utplockat av Dior sortimentet. Jag hittade dock ett skärp för 50 % rea och ett kortfodral som dock inte reades ut.





http://www.abcd-fashion.se

Efter ABCD begav jag mig till Victoria Arena på Kungsgatan för att kika lite. Här var rean inte lika bred och inte med lika hög procentsats. Hittade inte mycket intressant och 30 % var inte tillräckligt lockande. Men så fick jag syn på en riktigt cool kavaj som jag var tvungen att testa. Den satt perfekt. 30 % rea så det var väl okej. Tänkt ha den som vårjacka senare i vår när vädret tillåter.




Hej!

Hejsan!

Mitt namn är Johan och det här är första gången jag skall försöka mig på att blogga. Vi får väl se hur det går och vad tiden räcker till. Tänkte börja med att presentera mig själv. Tyvärr har jag ingen bild för tillfället men det kommer så småningom.

Så till själva infon då:

Ålder: 26
Bor: Jönköping
Ursprungligen: Göteborg
Gör: Studerar Affärsrätt
Försöker: Lära mig spela gitarr
Intressen: Mode, Hockey (Frölunda), film, musik, foto, flickvän,
Klädstil: Dressad rock n roll
Svenska favoritmärken: Hope, Acne, Wester, Ann-Sofie Back, Pour
Internationella favoritmärken: Number (Nine), Balenciaga, Burberry Prorsum, Ann Demeulemeester, Rick Owens, Julius, Viridi-Anne etc
Absoluta favoritplagg: Skinnjackan från Acne.
Sämsta köp: Oj det finns en del, men om jag skall välja något så här utan vidare eftertanke blir det en Beige trenchcoat från Oscar Jacobsson som trots REA var relativt dyr. Jag motiverade köpet med att den var av klassiskt snitt men egentligen sitter den väldigt dåligt på mig och är i princip aldrig använd.
Musiksmak: Pink Floyd, The Who, Rolling Stones, Led Zeppelin, AC/DC, The Band etc etc etc
Filmsmak: Tycker om lite råare filmer. Några favoriter är Devils Rejects, Oldboy, Sin City, Scarface etc.
Böcker då? Läser sällan andra böcker än kurslitteratur men då jag väl får tid så läser jag helst Nelson DeMille (
www.nelsondemille.net) och amerikanske noir specialisten James Ellroy.
Framtidsplaner: Studera ett halvår till hösten i Korea
Flickvän: Helena
Övrigt: Är en ganska lat person som kan när jag vill. Expert på att få saker ogjorda, men samtidigt grymt effektiv när de väl görs =)


Alright, första inlägget avklarat. Inte mycket att hurra för kanske men det blir nog bättre.

Skall försöka hinna med en guide till nätets bästa shopping (kuriosa: vann pris i King Magazine för mina nättips som jag skickade in) så det kan nog hjälpa någon hoppas jag.

Hej så länge.

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!